EcoTech Aqua Srl.

EPURARE APE, rezervoare, separatoare de hidrocarburi şi de grăsimi

Get Adobe Flash player

Calitatea apelor este cel mai mult afectată de deversarea de către om de ape uzate. Prin urmare, principala măsură practică de protecţie a calităţii apelor de suprafaţă este să epurăm apele uzate, subiect ce face obiectul prezentei broşuri, a 4-a din seria ECOAQUA.

Primul pas spre epurare este colectarea apelor uzate, care se face prin sisteme de canalizare.


Read more...

Apa de ploaie evacuată prin reţeaua publică de canalizare costă mai mult decât apa de uz casnic, în cazul unei familii cu un consum redus, anomalie rezultată dintr-o formulă de calcul care nu a putut fi perfectată timp de zeci de ani în pofida hotărârilor adoptate, relevă un document guvernamental.


Read more...

Apa de ploaie este strânsă de săteni pentru irigarea grădinii. Însă folosirea acestei ape la spălat rufe şi ca apă menajeră pentru WC te-ar putea ajuta să economiseşti ceva bani. Astfel, glumind puţin, evenimente meteo ca ploile torenţiale ţi-ar putea deveni chiar simpatice.


Folosim expresia "E apă de ploaie" atunci când ne referim la vorbe goale sau la un lucru fără valoare.


Read more...

Dacă vom analiza puțin lucrurile, vom constata că apa de ploaie poate fi valorificată economic pentru că proprietățile acesteia îi permit o largă utilizare în activitățile gospodărești și chiar industriale. Iată câteva din calitățile acesteia.

  • Este aproape similară cu apa distilată, nu conține săruri și este foarte curată.

Read more...

O garnitură defectă poate face ca printr-un robinet să se piardă anual până la 150 m3 de apă. O pierdere de o singură picatură pe secundă înseamnă risipirea a 0,5 l/oră, respectiv 4,4 m3 pe an

Detalii:

- O familie obişnuită poate economisi până la 68.000 de litri de apă pe an dacă nu lasă apa sa curgă in continuu atunci când spală vasele, când foloseşte apa pentru igiena personală sau când spală masina?

- Daca o persoană, intr-o săptamână, in loc să facă baie, ar face duş, ar economisi atâta apă cât să ajungă pentru 1.000 de ceşti de cafea?  

-  O caramidă pusă în


Read more...